11 Aralık 2007 Salı

ARMUT KURABİYE

Bugünlerde yeni yıl hazırlıklarım son hız devam ediyor.Yeni yıl maket pastaları, kurabiyeler derken bayağı bir yoğun geçiyor günlerim:))

Bu yoğunluk arasında ise annemin bir toplantısı için hediye götürdüğü bu armut kurabiyeler ise, beni yeni yıl havasından biraz da olsa ayırdı. Çok zevkli yapım aşaması olan, basit ama içine koyduğum sürprizlerle herkesi şaşırtan farklı bir tat oldu:))

Ben klasik tariflere birşeyler eklemeyi gerçekten çok seviyorum:)) Daha sonra da tadanların yüzüne yerleşen meraklı ve hoşnut bakışları ise daha da çok seviyorum:)) Annemin gittiği yerde " İçinde size sürprizler var, bakalım kim tahmin edecek ?" sorusuna aldığı hiç bir cevap doğru olmamış maalesef:))Ama her tadan gerçekten de içindeki meyve şekerlemelerinin çok yakıştığını ve tam da benden beklenecek bir ilave olduğunu belirtmiş:))Ben de bunları duyduğumda çok mutlu oldum ve tarifi sizlerle paylaşmaya karar verdim:))

Armut Kurabiye

1 yumurta

150 gr. tereyağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı mısır nişastası

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 - 2.5 bardak un
1 çay kaşığı tarçın

15 adet karanfil

İçi

1 su bardağı meyve şekerlemesi

Tereyağ ve pudra şekerini çırpın.Yumurtayı da ekleyip bir süre daha karıştırın.

Mısır nişastasını, kabartma tozunu, tarçını ilave edin ve yoğurmaya başalyın. Azar azar unu ekleyin, yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarı değişiklik gösteriyor.Ancak elde edeceğiniz hamurun meşhur kulak memesi kıvamından biraz daha sert olması gerekiyor.

Hamuru biraz dinlendirdikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, ortalarını açın ve 1 çay kaşığı kadar meyve şekerlemesi koyun. Ben meyve şekerlemesini Metro' dan alıyorum, kavanozlarda satılanlardan. Hamura elinizle armut şekli verin ve en üstüne sap yerine, karanfil saplayın.

170 C fırında üzerleri hafif çatlayıncaya kadar pişirin.Sıcakken üzerine biraz tarçın serptim. Bu kurabiyelere gerçek armut görüntüsü verdi:)

İyice soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Afiyet Olsun......

6 yorum:

BİZİM EVİN MUTFAĞI dedi ki...

Kurabiyeler harika olmuş. Son zamanlarda meyve şekerini marketlerde bulamaz oldum. Demekki metroya bakmalıymışım. Elinize sağlık. Sıcacık sevgiler.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Didem'ciğim,
Nefis olmuşlar. İlk fotoğrafa da bayıldım ayrıca. Ellerine sağlık.

Kuaybe dedi ki...

Ben içinde gerçekten tam bir armut var sandım fotoğrafa ilk baktığımda :)) Kendime çok güldüm sonra..

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Burçin'cim, güzel iltifatların ve ziyaretin için çook teşekkürler:)9
Senin kadar olmasa da profesyonel fotoğrafçı bir kişiliğin ablası olarak:)) ben de ondan birşeyler kapmaya çalışıyorum:))
Eğer yardıma ihtiyacı olan varsa, düğün, doğum fotoğrafları canım kzkardeşimin eğitimini aldığı meslek dalıdır:))
Sevgiler canım.....

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canım Kuaybe'cim, beni de güldürdün:)))
Sevgiler minik melek akrabamın annesi:))

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Aysel'cim, Metro bu malzemelerin kaynağı resmen:)) Aradığın her malzemeyi orada bulabilirsin.
Sevgiler benden size.....