7 Aralık 2007 Cuma

BOOOL ÇİKOLATALI,PORTAKALLI KEK

Ciddi anlamda çikolatası çoookk bol bir kek:))

Fotoğraf neden böyle garip bir mavilik içinde derseniz, gerçekten bilemiyorum:)

Bizim ailede çikolatalı kek normalde pek de tercih edilen bir tatlı çeşidi değildir. Genellikle ya sadece portakallı ya da hindistan cevizli kekler rağbet görür:))

Ama bu kek gerek kokusu, gerekse aromatik tadı yüzünden tam not aldı bizimkilerden:))

Tamamen deneme, yanılma; tekrar deneme metoduyla tarafımdan ortaya çıkarılmış bir tarif denilebilir buna:)) "Şekeri fazla olmuş azaltalım"; "Biraz daha çikolata mı koysam?" derken tam aradığım lezzeti yakaladım:))

İçinde küvertur ya da tablet çikolata kullanabilirsiniz. Her ikisiyle de farklı kıvamlar elde ediliyor ama tadında bir değişiklik olmuyor. Islak ve leziz bir kekiniz oluyor içine koyduğunuz çikolata sayesinde.

Önemli bir başka detay ise; portakal kabuğunu rendelemek yerine, ince ince ve minicik doğrarsanız tadı ve aroması daha çok siniyor keke.

Hatta çikolata konusunda hızınızı alamazsanız, dilimledikten sonra üzerine, beyaz çikolata eritip dökebilirsiniz:))

Çikolatalı Portakallı Kek

1 bardak sıvı yağ
2 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı krema
1/2 su bardağı portakal suyu
1/2 su bardağı kakao
3 su bardağı un
225 gr. bitter çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1 adet portakalın kabuğu ( minik doğranacak )
1/2 su bardağı ceviz içi


İlk iş olarak bitter çikolatayı benmari usulü eritip, kremayla karıştırın ve ılınması için serin bir yere alın.

Yumurta ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın.

Sıvı yağı karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.

Yoğurt ve portakal suyunu ekleyin ve kısa bir süre karıştırın.

Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı eleyin ve yavaş yavaş, sıvı karışıma yedirin.

Ilınmış olan çikolatayı da ilave edin ve 30 saniye daha karıştırın, cevizi de ilave edin.

Elde ettiğiniz klasik kek hamurundan biraz daha yoğun olan karışımı, ortası delik yağlanmış kek kalıbına dökün.

180C' de yaklaşık 1 saat pişirin.

Afiyet Olsun!!!!

8 yorum:

Ferah Gülşen dedi ki...

off hem çikolata hem portakal. ben bu ikiliye, özellikle birarada kullanıldığında bayılıyorum. Eline sağlık.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Lila'm teşekkür ederim.
Benim de tercihim hep turunçgillerden yanadır, özellikle çikolatayla biraradaysa:))
Sevgiler...

ayseyaman dedi ki...

Ben de anlamadım neden öyle çıkmış resim! Diğer resimlerine baktım onlar oldukça net, acaba arkadaki mavi fondan ya da zoom yaptında öyle mi karıncalandı bulanıklık yaptı, şu sıralar fotoğraf üzerine fazla kafa yormaya başladım da ondan dolayı ilgileniyorum senin fotoyla...Her nasıl görünüyor bilmiyorum ama eminim tadı bol çikolatalı ve nefis olmuştur.:)
Ellerine sağlık
sevgilerle

Adsız dedi ki...

Ben ben ben isterim o kekten :))

Çikolatası bol herşeyi severim :))

Ellerinize sağlık rapunsel.

sıcacık sevgiler...
www.misssgibi.com

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Sevgili Ayşe,Fotoğraf kayıtlarımda gayet net ve mavilik yok, ama gel gör ki bloga yükleyince böyle mavileşiyor:))Emin ol tadı da, görüntüsü de ciddi anlamda enfes!
Teşekkür ederim herşey için, fotoğraf konusuna gelince bu aralar ben de taktım iyice kafayı:))
Sevgiler......

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Sevgili Zerrin,
Hemmen bir büyük dilim gönderiyorum sana:))
Sıcacık sözlerin çook mutlu etti:))
Ziyaretin için de ayrıca teşekkür ederim, her zaman beklerim.

Sevgiler.....

Yaren dedi ki...

Cikolatali pastalar cok lezzetli olur :))) Cikolatali pastadan hoslanmayanlar bile begndiyse bu güzel pastayi demekki süper bir lezzet.Denemek lazim mutlaka.Ellerine saglik ve iyi pazarlar diliyorum.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Yaren'cim, dene kesinlikle pişman olmazsın:))
Teşekkür ederim,
Sevgiler..