Tadına doyulmaz, tatlı sevmezlere bile 3-5 derken kendini kaybettiren bir kurabiye:))
Bu muhteşem lezzet ilk gördüğümde " Amaaan limonlu kurabiye işte, diğerlerinden ne farkı olabilir ki?" dediğim ve ağzıma attığım anda tüm dediklerimi o lokmayla yuttuğum enfes bir tat:))
Tarif ise; şimdi bir pastaneler zincirinde "Pasta Koordinatörü" olarak görev yapan çok sevdiğim bir tanıdığımıza ait.
Üzerine pudra şekeri de eklenebilir,ama bu haliyle de yeterince hoş. Limonun mis kokusu ve aromasını pudra şekeri ile gölgelemeye pek gerek yok bence.
Bir de önemli bir püf noktası kurabiyeleri mümkün olduğunca minik yapmak, çünkü piştikçe biraz büyüyen bir kurabiye:)
LİMONLU KURABİYE
225 gr. tereyağ
75 gr. pudra şekeri
350 gr. un
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1-2 damla limon suyu
Üst Krema
1 yumurta ( az çırpılmış )
150 gr. pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
Tereyağı , pudra şekeri ile krema gibi olana kadar karıştırın.
Elenmiş un, vanilya, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da ekleyin ve iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.
Dolaptan çıkardığınız hamurdan fıdıktan biraz irice parçalar koparın, elinizde yuvarlayın , top şekline getirin ve ortalarına parmağınızla bastırarak çukur oluşturun.
Önceden 175C ısıttığınız fırında yaklaşık 15- 20 dakika (hafif pembeleşene kadar) pişirin.
Kurabiyeler pişerken üst kremanın tüm malzemesini bir tencerede iyice karıştırın ve tencereyi orta ateşte ocağa alın.
Devamlı karıştırarak yoğunlaşana ve hafif parlayana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeler iyice ılınınca, hazırladığınız limonlu karışımı bir çay kaşığı yardımı ile oluşan çukurlara paylaştırın.
1 gece dolapta bekleyen kurabiyelerin üzerine servisten önce pudra şekeri serpebilirsiniz....
Afiyet Olsun......
22 Kasım 2007 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
Limonlu tatlara bayılırım. off olsada yesem şimdi. Eline sağlık. Saplı kurabiyelerinde çok şık duruyor.
teşekkür ederim canım,
cafe ye geldiğinde ikram ederim sana limonlulardan:)
Bu kurabiyeler çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiyle...
Sevgili Aysel,
Ziyaretin va yorumun için içten teşekkürler, her zaman beklerim.
Sevgiler...
Teşekkür ederim Aysel Hn.
Ziyaretiniz beni çok mutlu etti, her zaman beklerim:))
Sevgiler..
Çok güzel görünüyor.Ben de bu kurabiyenin marmelatlısını yaptım bugün yani dün:)Ellerinize sağlık.
bu tarifte eksik yada yanalışlık olduğuna eminim 2 kaşık nişastayla ben 1 lt sütü muhallebi kıvamına getiririm.5 yemek kaşığı limon suyna bu kadar nişasta eklesem nasıl bir hal aldığını tahmin edersiniz..
merhabalar;
ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor bende denedim ama olmadı ince ve taş gibi oldu. püf noktası nedir bunun?
Sevgili Adsız, böyle hitap etmek durumundayım anlayışla karşılarsınız umarım..
Tarifte herhangi bir eksiklik yok, yaklaşık 3 senedir yaptığım bu kurabiyeleri hep bu ölçülerle hazırlıyorum ve nişastası fazla gelmiyor, tam kıvamında oluyor üzerindeki sos...
Sımsıcak sevgiler.....
Sevgili Kelebek,
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için:)
Çok üzüldüm, kurabiyelerinizin sert olmasına, sanırım yağ ya da pişirme süresi, fırın sıcaklığı etken olmuştur sert olmasına.. Ben her zaman Sana Hamurişi kullanarak yapıyorum, ya da tereyağ.. Bir diğer püf nokta da kurabiyelerin kızarmasını beklemeden fırından almak gerekiyor.. Fazla kalırsa fırında sert olabilir kurabiyeleriniz..
Umarım yardımcı olabilmişimdir...
Sımsıcak sevgiler......
bir gece dolapta bekleyen yazmışsınız, buzdolabında mı??
Yorum Gönder