En sonunda davetten birkaç tarife sıra geldi:)
Bu arada ne yaptın nerelerdeydin derseniz katalog telaşı ve hazırlıklarıyla meşguldum. Ama umarım yarın elimde olacak kataloglarım, bundan sonrası ise yine telaş ve koşturmaca:))
Bu durumdan şikayet ediyor muyum? ,tabii ki hayır; hatta çok büyük bir haz duyuyorum açıkçası:p
Neyse gelelim tariflere:
MAYALI YUMUŞAK POĞAÇA
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık süt
100 gr. tereyağ(oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
İç Malzemesi:
250 gr. beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber
Bu poğaça tarifi çok sevdiğim bir komşumuzun tarif defterinden.Bildiğimiz mayalı hamur tariflerinden çok da bir farkı yok aslında ama yumuşacık bir poğaça oluyor gerçekten.
Unu eleyip derin bir kaba alıyoruz. Üzerine tuz, şeker ve toz mayayı ekliyoruz.
Kuru mayayı da ekledikten sonra ılık sütü yavaşça üzerine döküyoruz.
Kabarcıklar oluşmaya başlayınca tereyağ ve yumurtaları da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Hamur hafif ele yapışır bir şekilde olacak. Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp, sıcak bir yerde( Ben kalorifer peteğinin üstüne koyuyorum) yaklaşık 2 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamurumuz 2 katına ulaştığında ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.Ezdiğimiz ve karabiberle karıştırdığımız peynirle bildiğimiz poğaça şeklini verip , kenarlarına çatalla bastırıyoruz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Yaklaşık 15 dakika tepside mayalanmasını bekliyoruz.
180 C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu tarifle yaklaşık 28-30 adet poğaça elde ediliyor.
Ayrıca , 3-5 gün kadar tazeliğini koruyan poğaçalarımızı mikrodalga fırında ısıtıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun......
8 Kasım 2007 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder