14 Nisan 2009 Salı

MUTFAK PASTA:)

Sevgili Seray Hanım'ın eşi Şener Bey için hayal ettiği pasta:) Pastanın konsepti aylar öncesinden, yeğeni prenses Azra için hazırlamış olduğum pastayı gördüğünde aklına düşmüş Seray Hanım'ın.. Bana da, aynen Azra'nın pastasında olduğu gibi zevkle hazırlamak düştü:)
Telefonla konuştuğumuzda Seray Hanım eşi için hazırladığı sürpriz kutlamadan ve mutfakta uzun zaman geçiren ve enfes yemekler yapan eşinden bahsetti ve mutfak konseptli bir pasta istedi.. Şener Bey'in yemeklerle, özellikle balık pişirmekle arası çok iyiymiş, kırmızı-beyaz mutfaklarında Şener Bey'i balık pişirirken yerleştirdim ben de pastaya:))
Pasta kutlama mesajı yazılmadan fotoğraflandı, ama merak edenler için: " Mutfaktan çıkmaman dileğiyle" yazıyordu Şener Bey'in pastasının üzerinde...
Şener Bey'e kırmızı beyaz mutfağında, sevgili eşi Seray Hanım ve tüm sevdiklerine enfes lezzette yemekler hazırlayacağı uzun, sağlıklı, keyifli, mutlu bir ömür diliyorum.........

22 yorum:

Seda dedi ki...

ŞAHANE OLMUŞ TÜM AYRINTILAR NEFİS ELLERİNİZE SAĞLIK,SEVGİLER.....

Primarima dedi ki...

ee bunuda gördük ya :)
süper bir düşünce ve süper tasarım...ellerine sağlık.

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

canım harika bir çalışma pastanın konseptine bayıldım.ellerine emeğine sağlık.güzel bir gün geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum

Bir Dilim Düş dedi ki...

Haarriiiikaaaa bayıldım bittim süpperrr!!!!

Sevgiler,
Evren

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

çok şirin olmuş ellerinize sağlık
sevgilerimle,

www.pastasaati.net dedi ki...

Bu pasta kesilmeden önce uzun uzun seyredilip ondan sonra yenmeli...Ellerine sağlık!
Gaye

neslihan erzincan özgür dedi ki...

yine harika bir pasta.şekline bayıldım.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

mujdenin denemeleri dedi ki...

Şahane olmuş.Ellerine sağlık.
Sevgiler...

serap ünal dedi ki...

gerçekten süper bir pastaydı.şenerimizin doğum gününü bir restaurantta kutladık ve pastanın gelmesi ile birlikte bütün restaurant bize kilitlendi.diğer masalardan pastanın resmini çekmeye geldiler.pastada her ayrıntı ince ince düşünülmüştü;tencerenin kapağı açılıyordu, tabanında isli zemini bile vardı,tezgahın üstünde mutfakta olacak herşey vardı, bulaşık süngeri bile....uzun süre baktık ve yemeye kıyamadık. pastamız gecemize çok büyük renk kattı.yiyenler görünümü kadar tadına da tam not verdi.
ellerinize sağlık rapunsel....daha nice pastalarınızda buluşmak dileğiyle...
nice mutlu yıllara şener'ciğim... sen en güzel şeylere layıksın.
çok güzel düşünmüşsün canım kardeşim seray.... sayenizde çok güzel bir gün geçirdik.
sevgiler...
serap

Adsız dedi ki...

aman tanrım ne cok detay var,
ellerine saglik rapucum

Seray Şendil dedi ki...

Pasta siparişi veren şanslı kişiden herkese merhaba,
Pasta süperdi, Açıkcası siparişi verirken güzel olacağını düşünmüştüm ama bu kadarını da beklemiyordum . Eşimin pastayı görünce yaşadığı şaşkınlığı hiç unutmayacağım ,tüm detaylar süperdi, hayal edemediğim kadar güzeldi. Sanırım 30 dakika kadar pastaya bakakaldık tüm restaurantla birlikte , Pastacı Rapunsel'in bu işi gerçekten severek yaptığını hissettirtti bana, bu güzel günümüzü daha da güzelleştirdiği için Pastacı Rapunsel'e çok teşekkür ediyorum . Herşey mükemmeldi :) Görüntü dışında tadıda süperdi ne kadar kıyamasakta sonunda yedik :) Ama pastanın üstündeki tüm objeleri itinayla muhafaza ediyoruz :)

Pastanın ortasındaki Kel :-) dedi ki...

Doğum günü çocuğu Şener, Pastacı Rapunsel'i eshefle kınıyor! Bu kadar mükemmel, bu kadar detaylı, bu kadar tatlı bir pasta yaparak eşimin bana hazırladığı sürpriz doğumgününü o kadar muhteşem bir geceye çevirdi ki, kara kara düşünmeye başladım ben eşimin doğumgününde ne yapabilirim bunun üstüne diye? :-) Gözlüğümden tutun da, giydiğim eşofmana ve tişörtüme, tezgahın üzerindeki kağıt havlunun gözeneklerine, laptop'ın tuşlarına kadar herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve bir şahesere dönüştürülmüştü. Hayatımda bir pastaya bu kadar iltifatta bulunabileceğimi düşünmemiştim, ancak bunu gerçek kılan Pastacı Rapunsel'i tekrar tebrik ediyor ve ellerine sağlık diyorum. Bu arada sevgili eşime de hiç unutamayacağım bu doğumgünü için de tekrar teşekkür ediyorum :-)

Pastanın ortasındaki KEL'in baldızı:) dedi ki...

Ben sadece pastayı görenlerin yorumlarını söyliyim size, gerisini siz düşünün: "Bu muhteşeeeem", "İnanamıyoruuum", "Tam bir sanat eseri", " Nasıl yediniz bunu, saklasaydınız keşke", "Kim yaptı? Ben de yaptırcam", "Aaaaaaaa süpeeeerrr"
Bilmem anlatabildim mi?:)
Sevgili Rapunsel, eline ve yüreğine sağlık... Gerçekten çok başarılı ve de çok lezzetli bir pastaydı...
Sevgiler...

PASTASEHRİ dedi ki...

Didemciğim yaaa ne hoş bir pasta olmuş benzerlerini görmüştüm . kırmızı beyaz süper olmuş ellerine sağlık

Z.EROĞLU dedi ki...

merhaba hayatınde hiç pasta yapmamış ama bu aralar ilgisini çekmiş biri olarak bi soru sormak istiyorum.bu nefis pastalaın üstündeki şekilleri kendi ellerinizle mi veriyorsunuz.yani pastayı kaplamaya kadar anladım araştırmalrımdan.şeker hamurunda kaplama yapılıyor.ama ya üstündeki o süsler .mesela geçen bi pastanız vardı erin in wınnıe pastasındaki pıglet v.s ya da baterist pastasındaki o çalgılar.veya dinor pastasındaki o dinazor ve yapraklar.kalıplaı yapılıyor yoksa elle mi şekil veriliyor.

Hilal dedi ki...

Öncelikle yaratıcılık ve en ince detayları düşünülerek hazırlanmış bu güzel pastanın doğum günü çocugu için unutulmaz kılınan bu günü dahada bir anlamlı kılmasındaki emeğiniz için teşekkürler

Çok güzel bir tasarım olmuş ,

Gülden Seçkin dedi ki...

Mutfak pasta ve Şener...Süperrr olmuşşş.

Unknown dedi ki...

Seraycığımının Şener'e ne kadar güzel bir hediyesidir, pasta muazzam olmuş keşke orada olabilip tadabilseydim eminim tadı da görüntüsü gibidir,Ellerinize sağlık...
Didem Öztürk

Sinan dedi ki...

Çok yaratıcı olmuş bence, iyi düşünülmüş ve hazırlanmış, süper fikir gerçekten.
Yedinizmi...

Şendil'lerin kadim dostu ve pasta ulaşımını itinayla yapan kişi:D dedi ki...

Cuma günü sıcak bir öğle saati kızımla yolada sarkılar söyleyerek ve onu oyalarak sonunda rapunzelin katkısıyla evini buldum ve o neşeli sımsıcak hn'la tanıştım.

Görevim pastayı almak ve mekana kadar bozulmadan muhafaza etmekti:D
Lakin hava otomobilin ön koltuğundaki kişiyi yakacak şekilde güneşli üstüne malum klasik cuma günü trafiği ile yollara düştüm.Öğle saatinden sonra adım adım giden trafiğe,sıcak vuran güneşe rağmen klima sonuna kadar acık şekilde, yokuş aşağı gideken sag elim hep kutuda vee sonunda ilk duraga varmıştım.O muazzam güzellikteki pastayı bozmamak adına buzdolabı boşaltıldı ve pasta akşam 20 ye kadar durdu.Sonraki durak önemliydi mekana gidiş.Bu safhada Serayın baştan beri olan endişesi vardıki oda eşimin pastayı yemesiydi.Çünki o bir pasta canavarıydı:D.
Yanlız eşim bile pastayı görünce "bu pasta yenmez,insan kesmeye kıyamaz".şeklindeydi.Neyse minik bir badere yaşanmak üzereydik ki hayırlısıyla taksiye binildi ve mekana koşar adımlarla ulaşıldı:D
İşte bu size uzunn uzadiye yazdığım hikayeyi yaşadığıma değen son nokta şudur ki,çene kaslarımız ayrılırcasına bizi güldürten geceye damgasını vuran Şener'imiz pastasını ve süprizleri beğenmişti.O ve sevgili eşinden sonra bizde çok mutluyduk.

Konsepti olsun,tadı olsun böyle güzel bir pastayla geceye imzanızı atmakla çok iyi ettiniz, bundan sonraki önemli günlerimizde sizinle birlikte olacağımıza emin olabilirsiniz.

Sevgilerimle.

Rapunzel'e dip:Benim düşlediğim konsept hala aramızda unutmayın pastayı yaptıran ilk olmayı cokk istiyorum.
hoşçakalın.

Mebrule dedi ki...

Ellerine saglik canim, cok cok guzel olmus...

Sevgiyle kal...

Ayse Pamuk dedi ki...

Canım rapunzelim ne kadar orjinal bir pasta olmuşşş ellerine sağlık